Privacy Verklaring

Privacyverklaring VKRWEB

Intro
Je deelt soms jouw persoonsgegevens met ons. Bijvoorbeeld jouw adres, zodat we een label
kunnen generen voor het verzenden van een pakket. We vinden het belangrijk dat we zorgvuldig
omgaan met deze persoonsgegevens. We houden ons aan de wetten en regels die gaan over het
gebruiken en bewaren van persoonsgegevens. Wij leggen je graag uit wat we met jouw
persoonsgegevens doen.

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over je. Of die we met je in verband kunnen
brengen. Bijvoorbeeld jouw naam en adres. je deelt persoonsgegevens met ons in deze situaties:

● je bent klant bij ons.
● je hebt een bestelling gedaan.
● je maakt gebruik van een dienst van ons.

Bezoekt je onze website? Dan deelt je soms ook persoonsgegevens met ons.
Waarom verwerken we jouw persoonsgegevens?
We verwerken jouw persoonsgegevens omdat we je persoonlijke service willen geven. We
gebruiken daarvoor informatie die we over je bewaard hebben. Zo kunnen we je zo goed en zo
snel mogelijk helpen als je vragen hebt over een dienst. Met verwerken bedoelen we opslaan,
analyseren, veranderen, verwijderen, doorsturen, enzovoort.
Wat doen we met jouw persoonsgegevens?
Hieronder leest je welke verschillende dingen we doen met jouw persoonsgegevens.
.
We doen ons werk
We bieden als VKRWEB veel verschillende diensten aan:

● Post brievenbuspakje en pakketten bezorgen
● MyParcel verzendservice

Voor deze diensten hebben we vaak jouw naam en jouw adres nodig.

We laten je weten of jouw pakket onderweg is
Heb je iets verstuurd? Dan houden we je op de hoogte. We sturen je een e-mail over de status
van jouw pakket.

We voorkomen misbruik
We willen fraude tegengaan en voorkomen. Daarom gebruiken we ook persoonsgegevens als we
denken dat iemand misbruik maakt van onze dienst.

Van wie heeft VKRWEB persoonsgegevens?
Wij hebben persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact met ons heeft of heeft
gehad. Een voorbeeld van indirect contact: je bestelt een artikel bij ons, en een
vervoerder bezorgt het pakketje bij je thuis.
We hebben ook persoonsgegevens van contactpersonen, vertegenwoordigers en leveranciers
met wie we zakelijk contact hebben.

We verwerken bijvoorbeeld deze gegevens:
● Naam
● Adres
● Woonplaats
● Postcode
● E-mailadres
● Notificatie Service
● Telefoonnummer
● Geslacht
● Geboortedatum
● Bankrekeningnummer
● Gebruikersnaam en wachtwoord
● Gebruikslog
● IP-adres van jouw computer, mobiel of tablet

Als je onze website bezoekt, verwerken we persoonsgegevens van jou. We verwerken
bijvoorbeeld deze gegevens:
● Het IP-adres van jouw computer, mobiel of tablet.
● Gegevens over jouw bezoek aan de site
○ Wanneer heb je welke pagina’s bezocht?
○ Waar heb je naar gezocht?
● jouw cookie-instellingen.
● Informatie die we verzamelen door cookies te plaatsen. In onze cookieverklaring
leggen we uit welke soorten cookies we gebruiken en waarom, en hoe je de
cookie-instellingen kunt wijzigen.

Stel je op social media een vraag aan VKRWEB? Of tagt je VKRWEB in jouw bericht op
social media? Dan bewaren we dat bericht en jouw accountnaam. Zo kunnen we op jouw
bericht reageren. En zo kunnen we informatie delen over VKRWEB.

En soms zijn we verplicht om persoonsgegevens door te geven. Bijvoorbeeld als we
aangifte doen van fraude. De volgende organisaties hebben volgens de wet soms het recht om
gegevens op te vragen bij ons:
● De politie
● Justitie
● Toezichthouders: de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Autoriteit Consument &
Markt (ACM)
● De Belastingdienst

Hoelang bewaren we jouw gegevens?
In principe bewaren wij jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Hoelang we jouw gegevens
bewaren hang af van deze zaken:
● Met welk doel bewaren we jouw gegevens?
● Hoelang moeten we van de wet de gegevens bewaren?

Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens?
Op de volgende manieren willen zo veilig mogelijk met jouw persoonsgegevens omgaan:

● Alleen medewerkers die jouw persoonsgegevens nodig hebben, kunnen deze inzien.
● Bekijken
● Aanpassen
● Beperken
● Verwijderen
● Bezwaar maken tegen de verwerking ervan
● Ontvangen op een manier waarop je de gegevens gemakkelijk aan een ander kunt geven.
Jouw gegevens bekijken en aanpassen in jouw VKRWEBl-account
Op de volgende manieren kun je jouw gegevens bekijken en aanpassen:
● Heb je een VKRWEB-account? Dan zie je daar welke gegevens wij van je hebben. Veel
gegevens kun je daar meteen aanpassen.

Over deze privacyverklaring
Deze privacyverklaring geldt voor VKRWEB
en is gemaakt op 23 mei 2018. Deze privacyverklaring kan gewijzigd worden.
Heb je nog vragen over privacy?
Heb je na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen over hoe wij jouw persoonsgegevens
gebruiken? Neem dan contact op met onze functionaris voor de gegevensbescherming: info@vkrweb.nl
We hopen natuurlijk dat wij jouw privacyvragen goed beantwoorden. Ben je toch niet tevreden
met onze reactie? Dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens